Mąż mnie nie szanuje

Pytanie na forumODP
Mąż mnie nie szanuje
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-26 19:53:35
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:25
ID: 6581f01feb6a5

Jestem żoną Adriana od 2 lat. Od roku zaczęło się pogarszać między nami... Jest coraz bardziej oschły, nie docenia mojej pracy, to, że zawsze jak wraca z pracy ma obiad podkładany pod nos. Nawet wśród znajomych mnie upokarza, ostatnio koleżanka zapytała czy między nami jest ok... Co mam zrobić? Powinnam go postraszyć, że odejdę jak się nie zmieni?

Porada

Należy pilnie zainicjować szczerą rozmowę z mężem, Adrianem, jasno wyrażając brak szacunku, publiczne upokorzenia i niedocenianie Twojej pracy. Określ nieakceptowalne zachowania, przedstaw swoje oczekiwania wobec waszej relacji. Zamiast jedynie grozić odejściem, rozważcie wspólną terapię małżeńską, która może pomóc w odbudowie komunikacji i wypracowaniu zdrowych wzorców. Dbaj o swoje samopoczucie. Jeśli Adrian nie wykaże chęci zmiany ani zaangażowania w poprawę, dla własnego dobra, należy poważnie rozważyć dalsze konsekwencje, w tym ewentualną separację, jako ostateczny, choć trudny krok.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
No powinnaś, powiedzieć konkretnie co Cię boli i Ci się nie podoba, jeśli chodzi o jego zachowanie. Przestań tak nadskakiwać to może zmieni podejście. Dbać to można o kogoś kto Cię szanuje.
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close