Chcę mieć szczęśliwe życie
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-25 17:05:33 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:15:22 |
Mam 30 lata, męża, córeczkę i obecnie jestem w ciąży. Mamy fajne mieszkanie, ciekawą pracę (jestem kwiaciarką). Nie wiem, czemu czuję tak dużą frustrację, skoro mam tak świetne życie. Jestem zła sama na siebie, że czuję się nieszczęśliwa. Co jest ze mną nie tak?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Poczucie frustracji, mimo obiektywnie sprzyjających okoliczności życiowych, jest sygnałem do głębszej analizy, a nie powodem do samooskarżeń, zwłaszcza w okresie ciąży, gdy zmiany hormonalne mogą wpływać na nastrój, dlatego warto zaakceptować te emocje i poszukać ich prawdziwych przyczyn. Rekomenduje się podjęcie profesjonalnego wsparcia psychologicznego, aby bezpiecznie zbadać źródła wewnętrznego niezadowolenia, zidentyfikować ukryte potrzeby, nauczyć się radzić sobie z presją, a także budować samoakceptację, co pozwoli odzyskać spokój i radość.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Poczucie frustracji, mimo obiektywnie sprzyjających okoliczności życiowych, jest sygnałem do głębszej analizy, a nie powodem do samooskarżeń, zwłaszcza w okresie ciąży, gdy zmiany hormonalne mogą wpływać na nastrój, dlatego warto zaakceptować te emocje i poszukać ich prawdziwych przyczyn. Rekomenduje się podjęcie profesjonalnego wsparcia psychologicznego, aby bezpiecznie zbadać źródła wewnętrznego niezadowolenia, zidentyfikować ukryte potrzeby, nauczyć się radzić sobie z presją, a także budować samoakceptację, co pozwoli odzyskać spokój i radość.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Zamknięta w sobie » | |
| library_books Wprowadzenie do kościoła » | |
| library_books Widzę wszystko w czarnych barwach » |
|