Moja przyjaciółka ma dziwne wahania nastrojów
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-22 19:37:55 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:23:24 |
Od pewnego czasu zauważyłam, że można koleżanka ma dziwne wahania nastrojów. Raz można z nią porozmawiać normalnie, innym razem wybucha z byle powodu. Zwracałam jej już uwagę, że coś złego się z nią dzieje, ale nie chce mnie słuchać. Co mam zrobić, żeby jej pomóc? Boje się, że to początek jakiejś groźnej choroby.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Wahania nastrojów przyjaciółki wymagają cierpliwości oraz konsekwentnego okazywania zrozumienia, nawet gdy ona odmawia rozmowy, co jest kluczowe. Spokojnie wyrażaj troskę, unikając osądzania, podkreślając jej dobro, co buduje zaufanie. Subtelnie zasugeruj konsultację ze specjalistą, psychologiem lub psychiatrą, przedstawiając to jako formę dbania o siebie, nie leczenia. Profesjonalna pomoc jest kluczowa przy poważnych problemach, a Twoje wsparcie niezbędne, proces ten wymaga czasu.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Wahania nastrojów przyjaciółki wymagają cierpliwości oraz konsekwentnego okazywania zrozumienia, nawet gdy ona odmawia rozmowy, co jest kluczowe. Spokojnie wyrażaj troskę, unikając osądzania, podkreślając jej dobro, co buduje zaufanie. Subtelnie zasugeruj konsultację ze specjalistą, psychologiem lub psychiatrą, przedstawiając to jako formę dbania o siebie, nie leczenia. Profesjonalna pomoc jest kluczowa przy poważnych problemach, a Twoje wsparcie niezbędne, proces ten wymaga czasu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Dobry psycholog, czyli jaki? » | |
| library_books Mąż nie je od tygodnia » | |
| library_books Depresja lękowa » |
|