Mój mąż kupił marihuanę i mi o tym nie powiedział

Pytanie na forumODP
Mój mąż kupił marihuanę i mi o tym nie powiedział
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-22 19:39:55
flagAktualizacja:2025-09-09 06:39:20
ID: 6581f0205c1fa

Znalazłam ostatnio w szafce na bieliznę w słoiczku schowaną marihuanę. Kompletnie mnie to zaskoczyło. Zapytałam męża, co ona tam robi. Okropnie się pokłóciliśmy. On uważa, że grzebię w jego rzeczach. Ale chyba mam prawo wiedzieć, jeżeli nielegalne substancje znajdują się w moim domu. Co myślicie?

Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest podjęcie spokojnej rozmowy, gdy opadną pierwsze emocje, skupiając się na wzajemnym zrozumieniu, a nie na oskarżeniach. Warto, aby każda ze stron wysłuchała argumentów drugiej, próbując zrozumieć jej perspektywę, czyli zarówno poczucie naruszenia prywatności, jak i obawę związaną z obecnością nielegalnych substancji w domu. Kluczowe jest omówienie przyczyn ukrywania znaleziska i naruszonego zaufania, co jest ważniejsze niż sam przedmiot sporu. Ustalenie wspólnych zasad na przyszłość pomoże odbudować poczucie bezpieczeństwa.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close