Zmarnowane życie

Pytanie na forumODP
Zmarnowane życie
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-11-15 20:33:38
flagAktualizacja:2025-09-09 07:29:25
ID: 6581f020369d2

Czuję, że zmarnowałam swoje życie, przez wiele lat pracowałam w miejscu, które przyprawiło mnie o nerwicę, byłam w związku, w, którym tylko ja się starałam, a teraz się rozpadł całkowicie, nie mam oszczędności i zupełnie nie wiem co teraz ze sobą zrobić... Czy ktoś czuje się tak samo?

Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest świadome zamknięcie przeszłości, która przyniosła ból i rozczarowanie, aby móc skupić się na teraźniejszości. Kluczowe wydaje się skorzystanie ze wsparcia specjalisty, który pomoże przepracować trudne doświadczenia, takie jak nerwica i poczucie straty po zakończeniu związku. Równocześnie warto wprowadzić metodę małych kroków, koncentrując się na codziennych, osiągalnych celach, co pozwoli na stopniowe odzyskiwanie poczucia kontroli nad własnym życiem. Odkrywanie nowych pasji lub powrót do starych zainteresowań może stać się fundamentem do budowania nowej tożsamości, niezależnej od minionych porażek.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close