Toksyczna teściowa

Pytanie na forumODP
Toksyczna teściowa
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-26 19:43:03
flagAktualizacja:2025-09-09 07:27:24
ID: 6581f01feaf68

Nie znoszę swojej teściowej... Wtrąca się we wszystko, ciągle mi dogaduje, że coś źle zrobiłam, a to ciasto, a to ściany źle dobrane kolorystycznie w salonie itp. Mój mąż mówi, że przesadzam, jak mu o tym powiedziałam. Jak mam z nią wytrzymać, co mam robić? Bo już mi sił i cierpliwości brakuje: (

Porada

W obliczu toksycznej relacji z teściową, kluczowe jest ustanowienie jasnych granic, co wymaga konsekwencji, cierpliwości. Komunikuj swoje odczucia spokojnie, stanowczo, unikając wdawania się w zbędne dyskusje, gdy pojawia się krytyka. Ważna jest szczera rozmowa z mężem, przedstawienie mu wpływu jej zachowania na Twoje samopoczucie, Wasz związek. Może warto zasugerować mu wsparcie terapeutyczne, aby lepiej zrozumiał Twoją perspektywę, nauczył się wspierać Cię. Pamiętaj, że masz prawo do szacunku, spokoju, Twoje zdrowie psychiczne jest priorytetem. Czasowe ograniczenie kontaktu, gdy sytuacja staje się obciążająca, może pomóc odzyskać równowagę, chronić siły.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Ale mieszkacie z nią? Bo jak nie to po prostu rzadko odwiedzaj, jeśli się nie dogadujecie :D
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close