Jak zmyć farbę z rąk?

Pytanie na forumODP
Jak zmyć farbę z rąk?
forumForum » Pytania remontowe
flagData pytania:2021-11-19 19:52:05
flagAktualizacja:2025-09-09 07:32:25
ID: 6581f0204c1bb

Chciałam odświeżyć stare krzesła, które leżały na strychu i pomalowałam je brązową farbą. Wyszło super, ale teraz mam strasznie brudne ręce, jak mogę ją najłatwiej zmyć?

Porada

Spróbuj użyć ciepłej wody z mydłem, szorując ręce energicznie, możesz też dodać trochę sody oczyszczonej do mydła, aby zwiększyć jego skuteczność, ewentualnie wypróbuj oliwę z oliwek lub olej kokosowy, wcierając je w skórę, a następnie spłukując wodą z mydłem, jeśli to nie pomoże, rozważ użycie specjalnych chusteczek do usuwania farb lub rozpuszczalnika do farb, pamiętaj jednak, aby używać go ostrożnie i w dobrze wentylowanym pomieszczeniu, na koniec zawsze nawilżaj skórę kremem, aby zapobiec wysuszeniu, możesz też spróbować mieszanki cukru z mydłem, tworząc peeling, który pomoże usunąć farbę, pamiętaj, aby po każdym sposobie dokładnie umyć ręce i nawilżyć skórę.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close