Mieszanie styli, czy to się sprawdzi?

Pytanie na forumODP
Mieszanie styli, czy to się sprawdzi?
forumForum » Pytania remontowe
flagData pytania:2021-09-26 15:03:54
flagAktualizacja:2025-09-09 07:34:25
ID: 6581f01ec3b0c

Nie mogę się zdecydować w jakim stylu urządzić salon, podobają mi się stare meble w stylu vintage, ale też lubię nowoczesność. Czy będzie to dobrze wyglądać, jeśli pomieszam tak różne elementy?

Porada

Rozważmy połączenie elementów vintage i nowoczesnych, kluczem jest umiar i spójność, zacznijmy od wyboru dominującego stylu, vintage lub nowoczesnego, następnie dodajmy akcenty drugiego stylu, na przykład nowoczesna sofa w otoczeniu vintage mebli, albo odwrotnie, vintage fotel w nowoczesnym salonie, pamiętajmy o palecie kolorów, która powinna łączyć oba style, neutralne kolory ścian będą idealnym tłem, dodatki, takie jak poduszki, dywany i obrazy, mogą łączyć oba style, warto poszukać inspiracji w internecie lub w magazynach wnętrzarskich, aby zobaczyć, jak inni poradzili sobie z tym wyzwaniem, pamiętajmy, że najważniejsze jest, aby salon był funkcjonalny i odzwierciedlał nasz gust, eksperymentujmy, ale z umiarem, aby uniknąć chaosu wizualnego, dobrze dobrane oświetlenie podkreśli charakter każdego elementu, stwórzmy przestrzeń, która będzie harmonijna i przyjemna dla oka.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close