Co zrobić, ze chłopak zwrócił na mnie uwagę?

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-10-20 08:41:23 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:37:37 |
W szkole jest taki chłopak, który bardzo mi się podoba. Stale chodzi w otoczeniu swoich kolegów, którzy zachowują się jak błazny. Chciałabym, żeby chłopak zwrócił na mnie uwagę. Nie wiem co powinnam zrobić, żeby chciał ze mną zagadać. Wykonać pierwszy krok, czy jednak poczekać aż on to zrobi? Jak wysłać mu sygnał, że jestem nim zainteresowana?
Zacznij od subtelnych gestów, na przykład uśmiechaj się, gdy go mijasz, utrzymuj kontakt wzrokowy, ale nie zbyt długo, delikatnie zainteresuj się jego pasjami, pytaj o nie, jeśli masz okazję, pokaż, że jesteś osobą, która ma poczucie humoru, w luźnych rozmowach z koleżankami, postaraj się, żeby on to usłyszał, angażuj się w dyskusje w klasie, pokaż, że jesteś inteligentna, pewna siebie, to może go zainteresować, jeśli czujesz się komfortowo, możesz spróbować nawiązać krótką rozmowę, na przykład pytając o coś związanego z lekcjami, bądź sobą, pokaż swoje mocne strony, nie udawaj kogoś, kim nie jesteś, obserwuj jego reakcje, jeśli zauważysz pozytywny odzew, możesz stopniowo zwiększać intensywność interakcji, pamiętaj, żeby dbać o swój wygląd, ale pozostań naturalna, bądź otwarta na rozmowy, ale nie narzucaj się, daj mu przestrzeń, żeby sam mógł podjąć inicjatywę, cierpliwość jest kluczowa, nie zrażaj się, jeśli od razu nie zareaguje tak, jak byś chciała.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Fazy rozstania u faceta » | |
library_books Jak pocieszyć dziewczynę? » | |
library_books Brak czułości w związku » |
|