Czuję się samotna w związku
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-04 00:15:49 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:38:25 |
Jestem w związku z Krystianem od 2 lat. Ale tak naprawdę czuję się w nim bardzo samotna. Mieszkamy ze sobą, sypiamy, ale nie czuje jakiegoś wsparcia na co dzień. Krystian dużo pracuje, często nie ma go w domu. Na pewno gdzieś mi na nim zależy, ale czy to ma dalej sens..Czy ktoś z was też się tak czuł? Udało Wam się coś zmienić czy rozstaliście się?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozważmy szczerą rozmowę z Krystianem, otwarcie przedstawiając swoje uczucia samotności, podkreślając brak wsparcia, pomimo wspólnego mieszkania, spędzania czasu, wyraźmy potrzebę głębszej więzi, zrozumienia, spróbujmy ustalić wspólne priorytety, znajdując czas na budowanie relacji, proponując regularne rozmowy, wspólne aktywności, jeśli rozmowa nie przyniesie oczekiwanych zmian, rozważmy terapię par, jako szansę na przepracowanie problemów, znalezienie kompromisów, jeżeli pomimo starań, poczucie samotności będzie się utrzymywać, brak poprawy komunikacji, brak zaangażowania ze strony partnera, zastanówmy się nad sensem kontynuowania związku, mając na uwadze własne szczęście, dobrostan emocjonalny, pamiętając, że samotność w związku może być sygnałem głębszych problemów, wymagających rozwiązania, akceptacji.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozważmy szczerą rozmowę z Krystianem, otwarcie przedstawiając swoje uczucia samotności, podkreślając brak wsparcia, pomimo wspólnego mieszkania, spędzania czasu, wyraźmy potrzebę głębszej więzi, zrozumienia, spróbujmy ustalić wspólne priorytety, znajdując czas na budowanie relacji, proponując regularne rozmowy, wspólne aktywności, jeśli rozmowa nie przyniesie oczekiwanych zmian, rozważmy terapię par, jako szansę na przepracowanie problemów, znalezienie kompromisów, jeżeli pomimo starań, poczucie samotności będzie się utrzymywać, brak poprawy komunikacji, brak zaangażowania ze strony partnera, zastanówmy się nad sensem kontynuowania związku, mając na uwadze własne szczęście, dobrostan emocjonalny, pamiętając, że samotność w związku może być sygnałem głębszych problemów, wymagających rozwiązania, akceptacji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Szukam drugiej połówki » | |
| library_books Słodkie nicki dla dziewczyn » | |
| library_books Czy korzystaliście może z biura matrymonialnego? » |
|