Jak napisać do chłopaka?

Pytanie na forumODP
Jak napisać do chłopaka?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-27 14:15:46
flagAktualizacja:2025-09-09 07:42:55
Pytanie użytkownika

Mój kolega ze szkoły, którego bardzo lubię wysłał mi zaproszenie do znajomych na Facebooku, tak mega się ucieszyłam! Oczywiście od razu przyjęłam, ale chce też coś do niego napisać tylko nie wiem jak zacząć rozmowę?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby rozpocząć rozmowę z chłopakiem po przyjęciu zaproszenia na Facebooku, postaw na prostotę i naturalność. Zacznij od krótkiego powitania i podziękowania, na przykład: 'Cześć! Dzięki za zaproszenie do znajomych, bardzo miło mi.' Następnie, nawiąż do wspólnego kontekstu, jakim jest szkoła, by otworzyć drogę do dalszej konwersacji. Zapytaj o coś związanego z lekcjami, zadaniami, czy bieżącymi wydarzeniami. Przykładowo: 'Jak tam po szkole, dużo zadane?' lub 'Co słychać, jak minął dzień?' Ważne, aby wiadomość była lekka, niewymuszona i zachęcała do odpowiedzi, dając mu przestrzeń do swobodnej kontynuacji. Taki początek ułatwi rozwinięcie dialogu.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby rozpocząć rozmowę z chłopakiem po przyjęciu zaproszenia na Facebooku, postaw na prostotę i naturalność. Zacznij od krótkiego powitania i podziękowania, na przykład: 'Cześć! Dzięki za zaproszenie do znajomych, bardzo miło mi.' Następnie, nawiąż do wspólnego kontekstu, jakim jest szkoła, by otworzyć drogę do dalszej konwersacji. Zapytaj o coś związanego z lekcjami, zadaniami, czy bieżącymi wydarzeniami. Przykładowo: 'Jak tam po szkole, dużo zadane?' lub 'Co słychać, jak minął dzień?' Ważne, aby wiadomość była lekka, niewymuszona i zachęcała do odpowiedzi, dając mu przestrzeń do swobodnej kontynuacji. Taki początek ułatwi rozwinięcie dialogu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close