Jak spławić chłopaka?

Pytanie na forumODP
Jak spławić chłopaka?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-17 21:02:59
flagAktualizacja:2025-09-09 07:45:25
ID: 6581f0203e344

Męczy mnie już od długiego czasu taki jeden chłopak w szkole. Ciągle za mną chodzi, pisze na messengerze, a mi się nie chce z nim gadać: P Co mam mu powiedzieć, żeby się ode mnie odczepił?

Porada

Aby rozwiązać problem natarczywego zachowania, kluczowe jest podjęcie zdecydowanych działań. Należy jasno i stanowczo zakomunikować chłopakowi brak zainteresowania dalszym kontaktem, co powinno nastąpić w spokojnej, pewnej siebie rozmowie. Ważne jest, aby unikać dwuznaczności i być konsekwentnym w przekazie, co zapobiegnie nieporozumieniom. Można bezpośrednio powiedzieć, że jego uwaga jest niepożądana, co stanowi asertywne postawienie granic. Jeśli rozmowa nie przyniesie rezultatu, warto rozważyć zwrócenie się o pomoc do zaufanej osoby dorosłej, jak rodzic, wychowawca, lub pedagog. Takie podejście pozwoli skutecznie zakończyć niechciane interakcje i odzyskać spokój.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close