Nie kocham go

Pytanie na forumODP
Nie kocham go
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-23 22:58:41
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:55
ID: 6581f02078a0c

Nie kocham faceta z, którym się spotykam, dałam nam szanse, bo bardzo o mnie zabiegał, ale wiem już, że nic z tego nie będzie. Nie wiem jak mu to powiedzieć, bo czuję, że złamie mu serce: (Powiedzcie mi jak???

Porada

Należy otwarcie porozmawiać z partnerem, wyrażając swoje uczucia szczerze, ale delikatnie, unikając oskarżeń, podkreślając, że docenia się jego starania, zaznaczając jednocześnie brak wzajemności, ważne jest wybranie odpowiedniego momentu i miejsca na rozmowę, zapewniając prywatność i spokój, należy przygotować się na jego reakcję, dając mu przestrzeń na wyrażenie emocji, starając się zachować empatię i zrozumienie, istotne jest unikanie dawania fałszywych nadziei, jasno komunikując decyzję o zakończeniu związku, warto podkreślić, że decyzja nie jest wynikiem jego wad, lecz braku dopasowania, można zaproponować utrzymanie kontaktu na stopie przyjacielskiej, jeśli oboje tego pragną, pamiętając jednak o potrzebie czasu na przetrawienie sytuacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close