Jestem samotna po 50

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-11-07 11:33:34 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:49:25 |
Mój mąż zmarł nagle dwa lata temu na zawał serca. Bardzo mi go brakuje, ale czas leczy trochę rany i już pogodziłam się z jego śmiercią, chociaż cały czas za nim tęsknie. Czuję się bardzo samotna. Gdzie osoba w takim wieku jak ja po 50 może znaleźć jakieś towarzystwo?
Rozważ udział w zajęciach dla seniorów, to szansa na nawiązanie nowych znajomości, warto poszukać grup zainteresowań, na przykład klubów książki, wycieczek, spotkań tematycznych, zapisanie się na wolontariat może dać poczucie bycia potrzebnym, a także możliwość poznania innych osób, można spróbować uczestniczyć w wydarzeniach organizowanych przez lokalne centra kultury, takie jak koncerty, prelekcje, warsztaty, warto rozważyć dołączenie do grup wsparcia dla osób w podobnej sytuacji, to okazja do dzielenia się doświadczeniami i wzajemnego wsparcia, można też spróbować odnowić stare znajomości, skontaktować się z dawnymi przyjaciółmi, znajomymi z pracy, sąsiadami, warto otworzyć się na nowe technologie, korzystać z portali społecznościowych, grup tematycznych, forów internetowych, dedykowanych osobom po 50 roku życia, to może być sposób na znalezienie wirtualnego towarzystwa, a także na nawiązanie kontaktów w realnym świecie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak wzbudzić zazdrość w chłopaku? » | |
library_books Miłość po 30 » | |
library_books Jakie miejsce wybrać na pierwszą randkę? » |
|