Jestem samotna po 50

Pytanie na forumODP
Jestem samotna po 50
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-07 11:33:34
flagAktualizacja:2025-09-09 07:49:25
ID: 6581f0201d1a0

Mój mąż zmarł nagle dwa lata temu na zawał serca. Bardzo mi go brakuje, ale czas leczy trochę rany i już pogodziłam się z jego śmiercią, chociaż cały czas za nim tęsknie. Czuję się bardzo samotna. Gdzie osoba w takim wieku jak ja po 50 może znaleźć jakieś towarzystwo?

Porada

Rozważ udział w zajęciach dla seniorów, to szansa na nawiązanie nowych znajomości, warto poszukać grup zainteresowań, na przykład klubów książki, wycieczek, spotkań tematycznych, zapisanie się na wolontariat może dać poczucie bycia potrzebnym, a także możliwość poznania innych osób, można spróbować uczestniczyć w wydarzeniach organizowanych przez lokalne centra kultury, takie jak koncerty, prelekcje, warsztaty, warto rozważyć dołączenie do grup wsparcia dla osób w podobnej sytuacji, to okazja do dzielenia się doświadczeniami i wzajemnego wsparcia, można też spróbować odnowić stare znajomości, skontaktować się z dawnymi przyjaciółmi, znajomymi z pracy, sąsiadami, warto otworzyć się na nowe technologie, korzystać z portali społecznościowych, grup tematycznych, forów internetowych, dedykowanych osobom po 50 roku życia, to może być sposób na znalezienie wirtualnego towarzystwa, a także na nawiązanie kontaktów w realnym świecie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close