Kryzys w małżeństwie

Pytanie na forumODP
Kryzys w małżeństwie
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-17 20:48:02
flagAktualizacja:2025-09-09 07:50:25
ID: 6581f0203d396

Mamy obecnie duży kryzys w małżeństwie z moim Jurkiem, totalnie się mijamy i żyjemy jak dwie obce osoby już w sumie od dłuższego czasu. Nie wiem co mam robić, czy namawiać może męża na jakąś terapię? Ja bym chciała ratować nasz związek, ale jego ciągle nie ma w domu...

Porada

Proponowanym rozwiązaniem obecnego kryzysu jest zainicjowanie szczerej rozmowy z mężem w celu przedstawienia swoich uczuć oraz chęci ratowania związku, co stanowi pierwszy krok do przełamania wzajemnego oddalenia. Warto zaproponować wspólną terapię dla par jako neutralne i bezpieczne miejsce, gdzie pod okiem specjalisty będziecie mogli na nowo nauczyć się komunikacji i zrozumieć przyczyny waszego mijania się, co jest kluczowe przy jego ciągłej nieobecności. Taka forma pomocy nie jest oznaką porażki, ale świadectwem dojrzałości i woli walki o wspólną przyszłość.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close