Kryzys w małżeństwie
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-17 20:48:02 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:50:25 |
Mamy obecnie duży kryzys w małżeństwie z moim Jurkiem, totalnie się mijamy i żyjemy jak dwie obce osoby już w sumie od dłuższego czasu. Nie wiem co mam robić, czy namawiać może męża na jakąś terapię? Ja bym chciała ratować nasz związek, ale jego ciągle nie ma w domu...
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponowanym rozwiązaniem obecnego kryzysu jest zainicjowanie szczerej rozmowy z mężem w celu przedstawienia swoich uczuć oraz chęci ratowania związku, co stanowi pierwszy krok do przełamania wzajemnego oddalenia. Warto zaproponować wspólną terapię dla par jako neutralne i bezpieczne miejsce, gdzie pod okiem specjalisty będziecie mogli na nowo nauczyć się komunikacji i zrozumieć przyczyny waszego mijania się, co jest kluczowe przy jego ciągłej nieobecności. Taka forma pomocy nie jest oznaką porażki, ale świadectwem dojrzałości i woli walki o wspólną przyszłość.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponowanym rozwiązaniem obecnego kryzysu jest zainicjowanie szczerej rozmowy z mężem w celu przedstawienia swoich uczuć oraz chęci ratowania związku, co stanowi pierwszy krok do przełamania wzajemnego oddalenia. Warto zaproponować wspólną terapię dla par jako neutralne i bezpieczne miejsce, gdzie pod okiem specjalisty będziecie mogli na nowo nauczyć się komunikacji i zrozumieć przyczyny waszego mijania się, co jest kluczowe przy jego ciągłej nieobecności. Taka forma pomocy nie jest oznaką porażki, ale świadectwem dojrzałości i woli walki o wspólną przyszłość.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Chłopak mnie olewa » | |
| library_books Chcę się oświadczyć moje dziewczynie, macie jakiś fajny pomysł? » | |
| library_books Jak się odkochać w koledze? » |
|