Mój chłopak chce wyjechać do pracy za granicę, czy mam się niepokoić?

Pytanie na forumODP
Mój chłopak chce wyjechać do pracy za granicę, czy mam się niepokoić?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-23 15:09:16
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:55
ID: 6581f01ea59ed

Mój chłopak powiedział mi ostatnio, że chce wyjechać na trzy/cztery miesiące do pracy za granicę, tak, żeby odłożyć trochę pieniędzy. Nie mam możliwości pojechać z nim, bo muszę zostać w Polsce. Trochę mnie to martwi, że nie będziemy widzieć się przez tak długi czas. Czy moje obawy są słuszne?

Porada

Rozważ rozmowę z partnerem, wyraź swoje obawy, przedstaw swoje argumenty, podkreśl znaczenie waszej relacji, ustalcie jasne zasady komunikacji na czas rozłąki, na przykład codzienne rozmowy telefoniczne, regularne wideokonferencje, to pomoże wam utrzymać bliskość, zdefiniujcie oczekiwania wobec związku na ten czas, ustalcie częstotliwość kontaktów, szczerze porozmawiajcie o lękach, obawach dotyczących wierności, zaufania, zaplanujcie wspólnie, jak spędzicie czas po jego powrocie, może wspólny wyjazd, to wzmocni waszą więź, skup się na pozytywnych aspektach jego wyjazdu, na przykład na jego rozwoju zawodowym, twojej większej niezależności, wykorzystaj ten czas na realizację własnych pasji, zainteresowań, to pomoże ci odwrócić uwagę od tęsknoty, pamiętaj, że szczera komunikacja jest kluczem do przetrwania tego trudnego okresu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Obawy przed czym? Że będzie miał więcej pieniędzy, czy że związek nie przetrwa... bo jeśli ma nie przetrwać to na pewno nie przetrwa...
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close