Jak przekonać do siebie swoją teściową?

Pytanie na forumODP
Jak przekonać do siebie swoją teściową?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-24 19:23:48
flagAktualizacja:2025-09-09 07:44:37
Pytanie użytkownika

Sytuacja wygląda tak, że jestem dwa lata po ślubie i trochę zawaliłem jedną sprawę, ale nie chcę się wdawać tutaj w szczegóły...Generalnie moja Ania mi wybaczyła i wygląda na to, że jest w porządku, ale na teściową od tej pory działam jak płachta na byka. Chciałbym naprawić z nią kontakt, jak ją do siebie przekonać, żeby zapomniała o tamtej wpadce?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby naprawić relacje z teściową, kluczowe jest okazanie skruchy i wzięcie odpowiedzialności za popełnione błędy, szczera rozmowa z przeprosinami może okazać się dobrym początkiem, istotne jest regularne okazywanie szacunku i zainteresowania jej życiem, warto angażować się w rodzinne wydarzenia i oferować pomoc, drobne gesty sympatii, jak prezenty czy komplementy, mogą zmiękczyć jej nastawienie, cierpliwość i konsekwencja w budowaniu pozytywnych relacji są niezbędne, warto zapytać żonę o rady, jak dotrzeć do matki, unikanie konfliktów i krytyki teściowej w obecności innych osób jest bardzo ważne, skupienie się na pozytywnych aspektach relacji i wspólnych zainteresowaniach może pomóc w odbudowie zaufania, otwarte i uczciwe komunikowanie swoich intencji jest bardzo istotne, pamiętaj, że zmiana wymaga czasu i wysiłku.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby naprawić relacje z teściową, kluczowe jest okazanie skruchy i wzięcie odpowiedzialności za popełnione błędy, szczera rozmowa z przeprosinami może okazać się dobrym początkiem, istotne jest regularne okazywanie szacunku i zainteresowania jej życiem, warto angażować się w rodzinne wydarzenia i oferować pomoc, drobne gesty sympatii, jak prezenty czy komplementy, mogą zmiękczyć jej nastawienie, cierpliwość i konsekwencja w budowaniu pozytywnych relacji są niezbędne, warto zapytać żonę o rady, jak dotrzeć do matki, unikanie konfliktów i krytyki teściowej w obecności innych osób jest bardzo ważne, skupienie się na pozytywnych aspektach relacji i wspólnych zainteresowaniach może pomóc w odbudowie zaufania, otwarte i uczciwe komunikowanie swoich intencji jest bardzo istotne, pamiętaj, że zmiana wymaga czasu i wysiłku.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close