Moja dziewczyna wybrana ale niedostępna

Pytanie na forumODP
Moja dziewczyna wybrana ale niedostępna
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2022-02-10 11:19:32
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:55
ID: 6581f0216badd

Poznałem dziewczynę w moim wieku i miewam, że mamy się ku sobie. Zjadamy się wzrokiem, ponieważ pracujemy w jednym oddziale, ale na tym się kończy. Próbuje znaleźć odpowiedni moment, aby się z nią umówić po pracy, ale ona jakby zwleka z tym dając do zrozumienia, że też chce się spotkać ze mną, ale w tym momencie nie może. Co robić?

Porada

Problem polega na wzajemnym zainteresowaniu, które nie przekłada się na konkretne działania, co wywołuje frustrację, zatem proponuję podjęcie subtelnych, ale konkretnych kroków, na przykład zaproponowanie krótkiej przerwy na kawę poza pracą, aby przełamać barierę, ustalenie, czy jej niedostępność jest spowodowana konkretnymi przeszkodami, czy brakiem pewności, wyrażenie swoich uczuć w sposób delikatny, nie naciskający, by dać jej przestrzeń na reakcję, a w przypadku dalszego zwlekania, szczera rozmowa o oczekiwaniach i możliwościach, pozwalająca na uniknięcie nieporozumień, ustalenie jasnych granic, zrozumienie jej perspektywy, oraz akceptacja ewentualnej odmowy, dbając o zachowanie pozytywnych relacji w miejscu pracy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close