Narzeczeństwo a kontakty seksualne

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2022-02-11 07:44:13 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:52:55 |
Mam narzeczoną i mamy nawet ustalona datę ślubu. Kochamy się, ale niestety nie w łóżku. Narzeczona mówi, że na te spawy przyjdzie czas po ślubie. Ja zaś uważam, iż branie i wiązanie się z "kotem we worku " to troszkę nie tak. Czy może ona coś ukrywa i nie chce by to się ujawniło przed weselem? Co Wy na to?
Komunikacja jest kluczowa, szczera rozmowa o obawach i oczekiwaniach może pomóc, zrozumienie jej powodów jest ważne, być może wynikają one z przekonań religijnych lub osobistych doświadczeń, warto je poznać, cierpliwość i wzajemny szacunek to podstawa udanego związku, naciskanie może przynieść odwrotny skutek, wspólne poszukiwanie kompromisu jest możliwe, jeśli oboje jesteście otwarci na argumenty drugiej strony, rozważcie konsultację z terapeutą par, który pomoże wam otworzyć się na siebie, odkrycie przyczyn jej niechęci jest niezbędne, budowanie zaufania i bliskości nie tylko fizycznej, ale i emocjonalnej, może pomóc w rozwiązaniu tego problemu, pamiętajcie, że ślub to początek wspólnej drogi, a nie koniec poszukiwań.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Porywczy facet, czy to dobry pomysł? » | |
library_books Nie wiem, jak zaprosić ją na randkę » | |
library_books Kiedy facet wraca po rozstaniu? » |
|