Boję się samotności
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-24 10:56:38 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:37:25 |
Od kilku lat jestem sama, boję się, że tak już zostanie, teraz jeszcze taki cięższy czas na poznanie kogoś, pewnie na zime znowu będą jakieś obostrzenia... :( Jestem przerażona, że wszyscy inni ułożą sobie życia, a ja będę samotna, bez własnej rodziny. Czy ktoś z Was tez sie tak czuje i sie tego boi?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozwiązaniem problemu samotności może być aktywne poszukiwanie nowych znajomości, uczestniczenie w wydarzeniach społecznych, rozwijanie hobby, które pozwolą poznać osoby o podobnych zainteresowaniach, można również rozważyć dołączenie do grup wsparcia dla osób samotnych, dzielenie się swoimi obawami z bliskimi, psychologiem, ważne jest także skupienie się na własnym rozwoju, akceptacji siebie, budowaniu poczucia własnej wartości, niezależnie od stanu cywilnego, warto pielęgnować istniejące relacje z przyjaciółmi, rodziną, dbanie o swoje zdrowie psychiczne, fizyczne, może pomóc w radzeniu sobie ze strachem przed samotnością, istotne jest również realistyczne spojrzenie na sytuację, nie zakładanie z góry negatywnego scenariusza, otwartość na nowe doświadczenia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozwiązaniem problemu samotności może być aktywne poszukiwanie nowych znajomości, uczestniczenie w wydarzeniach społecznych, rozwijanie hobby, które pozwolą poznać osoby o podobnych zainteresowaniach, można również rozważyć dołączenie do grup wsparcia dla osób samotnych, dzielenie się swoimi obawami z bliskimi, psychologiem, ważne jest także skupienie się na własnym rozwoju, akceptacji siebie, budowaniu poczucia własnej wartości, niezależnie od stanu cywilnego, warto pielęgnować istniejące relacje z przyjaciółmi, rodziną, dbanie o swoje zdrowie psychiczne, fizyczne, może pomóc w radzeniu sobie ze strachem przed samotnością, istotne jest również realistyczne spojrzenie na sytuację, nie zakładanie z góry negatywnego scenariusza, otwartość na nowe doświadczenia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Czy ona mnie kocha? » | |
| library_books Jak przeprosić chłopaka? » | |
| library_books Czy wypada kobiecie jako pierwszej wykazać inicjatywę? » |
|