Nie umiem kochać
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-25 22:15:50 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:53:25 |
Nie umiem stworzyć związku i prawdziwie kogoś pokochać :( spotykałam się z wieloma facetami, ale były to relacje raczej luźne, nigdy nie zaangażowałam się tak prawdziwie. Czy jestem w stanie jakoś to zmienić? Myślę, że to konsekwencja braku miłości między moimi rodzicami i sytuacją w domu, jakoś się zablokowałam...
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozpoznanie źródła trudności w doświadczeniach z dzieciństwa stanowi kluczowy krok na drodze do zmiany, ponieważ świadomość jest początkiem procesu leczenia. Warto rozważyć skorzystanie ze wsparcia specjalisty, który pomoże zrozumieć mechanizmy powstałej blokady emocjonalnej oraz jej wpływ na dorosłe relacje. Terapia indywidualna pozwala bezpiecznie przepracować trudne wzorce wyniesione z domu rodzinnego, a także nauczyć się budować poczucie własnej wartości niezależnie od innych. To proces wymagający czasu, ale prowadzi do odzyskania zdolności do tworzenia głębokich więzi i prawdziwego zaangażowania.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozpoznanie źródła trudności w doświadczeniach z dzieciństwa stanowi kluczowy krok na drodze do zmiany, ponieważ świadomość jest początkiem procesu leczenia. Warto rozważyć skorzystanie ze wsparcia specjalisty, który pomoże zrozumieć mechanizmy powstałej blokady emocjonalnej oraz jej wpływ na dorosłe relacje. Terapia indywidualna pozwala bezpiecznie przepracować trudne wzorce wyniesione z domu rodzinnego, a także nauczyć się budować poczucie własnej wartości niezależnie od innych. To proces wymagający czasu, ale prowadzi do odzyskania zdolności do tworzenia głębokich więzi i prawdziwego zaangażowania.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Słodka wiadomość do chłopaka » | |
| library_books Jak się zemścić? » | |
| library_books Nieszczęśliwie zakochana » |
|