O co można zapytać chłopaka?

Pytanie na forumODP
O co można zapytać chłopaka?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-10 20:32:37
flagAktualizacja:2025-09-09 07:54:45
ID: 6581f0202c4ab

Zaczęłam pisać na Internecie z takim jednym chłopakiem. Nie wiem jakie pytania mu mam zadawać? Niewiele wiem o nim, a też nie chce wypalić z czymś co byłoby jakieś głupie i dziecinne czy coś

Porada

Rozpoczęcie rozmowy z nowo poznanym chłopakiem online może być wyzwaniem, warto zacząć od pytań otwartych, zachęcających do dłuższych odpowiedzi, na przykład o jego zainteresowania, ulubioną muzykę, filmy, czy sposoby spędzania wolnego czasu, to pozwoli lepiej go poznać, unikając jednocześnie pytań zbyt osobistych na początku znajomości, można też zapytać o jego marzenia, plany na przyszłość, co pozwoli ocenić, czy macie wspólne cele, ważne jest, aby pytania były naturalne, dopasowane do toczącej się rozmowy, a nie zadawane mechanicznie, warto też dzielić się własnymi przemyśleniami, tworząc dwustronną wymianę informacji, słuchanie z uwagą jego odpowiedzi pokaże twoje zainteresowanie jego osobą, unikaj pytań sugerujących konkretną odpowiedź, skup się na tym, co naprawdę cię interesuje w jego życiu, to zbuduje autentyczną więź, pamiętaj, że celem jest nawiązanie kontaktu, a nie przesłuchanie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close