Problemy w związku

Pytanie na forumODP
Problemy w związku
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-25 15:53:50
flagAktualizacja:2025-09-09 07:56:25
ID: 6581f01fc9f2b

Jestem silnie związana z mężczyzną z, którym ciągle się kłócę. Ciągle rozstajemy się i godziny. Jest to dla nas obojga wykańczające, ale nie umiemy bez siebie żyć. Czuję się jak najgorszy człowiek na świecie, bo wiem, że ten związek nie ma przyszłości, a dalej w niego brnę. Proszę, przemówcie mi do rozsądku.

Porada

Rozważcie szczerą rozmowę o oczekiwaniach, potrzebach i wizji przyszłości związku, skoncentrujcie się na identyfikacji powtarzających się przyczyn kłótni, spróbujcie wypracować konstruktywne sposoby rozwiązywania konfliktów, na przykład ustalcie jasne zasady komunikacji, rozważcie terapię par, aby uzyskać wsparcie w zrozumieniu dynamiki waszej relacji, nauczcie się odpuszczać drobne spory, skupcie się na pozytywnych aspektach waszego związku, pamiętajcie o okazywaniu sobie wzajemnego szacunku i uznania, zadbajcie o czas spędzony razem, pielęgnujcie swoje pasje i zainteresowania poza związkiem, dajcie sobie przestrzeń na indywidualny rozwój, jeśli okaże się, że pomimo wysiłków nie potraficie zbudować zdrowej relacji, rozważcie trudną, ale konieczną decyzję o rozstaniu, pamiętajcie, że wasze szczęście i dobrostan są najważniejsze.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close