Związek z kobietą z dzieckiem

Pytanie na forumODP
Związek z kobietą z dzieckiem
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 19:09:23
flagAktualizacja:2025-09-09 08:03:25
ID: 6581f01fa76ca

Poznałem Jagodę przez znajomych, wpadła mi w oko od razu, zaprosiłem ją na kawę i okazało sie, że jest nie tylko piękną, ale i bardzo mądrą kobietą. Tylko jest jeden problem, ma dwuletnie dziecko, z ojcem dziecka nie jest od roku, ale utrzymuje kontakt. Nie wiem czy to dobry pomysł wchodzić w taką relacje?

Porada

Rozważając związek z Jagodą, kluczowe jest otwarte podejście do sytuacji, która obejmuje jej dwuletnie dziecko oraz kontakty z ojcem dziecka. Pańskie obawy są naturalne, jednak relacja z osobą posiadającą dziecko wymaga większej dojrzałości oraz gotowości na akceptację skomplikowanej dynamiki rodzinnej, co nie musi być przeszkodą dla szczęśliwego związku. Warto stopniowo poznawać Jagodę, rozmawiać o jej oczekiwaniach, o roli dziecka w jej życiu oraz o charakterze jej relacji z byłym partnerem, co pozwoli na świadome podjęcie decyzji. Budowanie zaufania i wzajemnego zrozumienia, bez pośpiechu, pozwoli ocenić, czy ta relacja ma potencjał na trwałe i satysfakcjonujące partnerstwo.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close