Zakochanie, czy ewentualnie zauroczenie

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2022-01-20 20:45:11 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:01:25 |
Mój syn chodzi po domu i mówi, że jest zakochany. Jego stan zauroczenia swoją dziewczyną ma znamiona według mnie schorzenia. Znam wybrankę syna i nie mam zastrzeżeń do tego wyboru, ale ich wiek, skończyli siedemnaście lat, nie pozwala na zakładanie rodziny. Jeśli ktoś przechodził taki stan i może podpowiedzieć, co robić?
Rodzicielskie obawy o intensywność uczuć siedemnastolatka są zrozumiałe, jednak stan syna to prawdopodobnie silne zauroczenie, naturalny etap młodzieńczego rozwoju, a nie schorzenie. Ważne jest, aby spokojnie rozmawiać z synem o jego uczuciach i planach, bez umniejszania ich wagi, jednocześnie delikatnie przedstawiając realia związane z wiekiem i odpowiedzialnością. Zamiast negować jego miłość, warto wspierać zdrową relację, koncentrując się na teraźniejszości, edukacji i wzajemnym poznawaniu się, co pozwoli im dojrzewać. Taka otwarta komunikacja pomoże synowi zrozumieć, że intensywne uczucia są piękne, ale życie wymaga także cierpliwości i planowania, budując fundamenty na przyszłość, bez pośpiechu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak go odzyskać? » | |
library_books Nie wiem czy go kocham » | |
library_books Życzenia urodzinowe dla chłopaka od serca » |
|