Jak wybrac dobry odkurzacz?

Pytanie na forumODP
Jak wybrac dobry odkurzacz?
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2021-10-19 14:38:21
flagAktualizacja:2025-09-09 08:38:26
ID: 6581f01f6745d

Mam w domu dwóch alergików, a do tego psa. Chciałabym wymienić odkurzacz, by móc zadbać o czystość pomieszczeń. Myślałam o odkurzaczu ręcznym bezprzewodowym, ale nie wiem czy to dobry pomysł w przypadku alergików. Na co zwracać uwagę, wybierając odkurzacz? Na pewno chciałabym, żeby miał turboszczotkę, by wciągał bez problemu sierść zwierzaka.

Porada

Dla domu z alergikami i psem kluczowy jest odkurzacz z zaawansowanym systemem filtracji, najlepiej z filtrem HEPA, skutecznie zatrzymującym alergeny i drobny kurz dla zdrowia domowników. Modele workowe są zalecane, gdyż minimalizują kontakt z zanieczyszczeniami, co jest korzystne dla alergików. Wysoka moc ssania oraz turboszczotka są konieczne do efektywnego usuwania sierści zwierząt i głębokiego czyszczenia. Odkurzacz ręczny bezprzewodowy to uzupełnienie, ale jako główne urządzenie do kompleksowego sprzątania dla alergików lepszy jest mocniejszy model stacjonarny lub pionowy. Ważna jest też klasa reemisji kurzu, zapewniająca czyste powietrze po sprzątaniu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close