Ból nóg od kolan w dół

Pytanie na forumODP
Ból nóg od kolan w dół
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-22 18:42:33
flagAktualizacja:2025-09-09 08:52:56
ID: 6581f01f9581a

Od tygodnia bolą mnie tak dziwnie nogi, ale nie całe tylko tak jakby od kolan w dół. Nie miałam jakiegoś większego wysiłku ostatnio, nie biegałam itd. Więc nie mam pojęcia od czego to może być. Jak myślicie jaki może być powód?

Porada

Utrzymujący się od tygodnia ból nóg od kolan w dół, bez związku z wysiłkiem fizycznym, wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Taka dolegliwość może wskazywać na różnorodne przyczyny, od niedoborów, przez problemy naczyniowe, jak zakrzepica, po przeciążenia mięśniowe czy neuropatie. Proponuje się wizytę u lekarza pierwszego kontaktu, który po zebraniu wywiadu oraz badaniu fizykalnym, zleci odpowiednie badania, na przykład analizę krwi czy USG Doppler kończyn dolnych. Wczesne ustalenie źródła bólu jest kluczowe dla skutecznego leczenia i uniknięcia poważniejszych komplikacji zdrowotnych, zapewniając szybki powrót do komfortu i pełnej sprawności.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close