Co na nadmierną potliwość?

Pytanie na forumODP
Co na nadmierną potliwość?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-06 23:11:11
flagAktualizacja:2025-09-09 08:54:26
ID: 6581f01f0c998

Dużo się pocę i jest to bardzo krępujące. Chciałbym wiedzieć, czy może to być z powodu np. Choroby, czy po prostu tak mam. Czy mogę być na coś chory? Jestem ciągle spocony i w ciągu dnia przynajmniej kilka razy zmieniam ubranie. Biorę prysznic przynajmniej dwa razy dziennie i wydaje mi się, że nie ma żadnej różnicy.

Porada

Nadmierna potliwość, powodująca dyskomfort i krępację, wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Należy niezwłocznie udać się do lekarza, najlepiej dermatologa lub endokrynologa, aby wykluczyć ewentualne przyczyny medyczne, takie jak zaburzenia hormonalne lub inne schorzenia. Profesjonalna diagnoza jest kluczowa do ustalenia źródła problemu. Na jej podstawie specjalista zaproponuje skuteczne leczenie, które może obejmować modyfikację stylu życia, specjalistyczne preparaty, farmakoterapię lub inne procedury. Podjęcie tych działań jest istotne dla poprawy jakości życia i samooceny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close