Miesiączka w ciąży

Pytanie na forumODP
Miesiączka w ciąży
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-20 18:15:12
flagAktualizacja:2025-09-09 09:10:36
ID: 6581f020538f0

Czy możliwe jest, żeby kobieta, która zaszła w ciąże dostała okres? Wiem, że jestem w pierwszym miesiącu ciąży i miałam dzisiaj takie maleńkie krwawienie, które ustało, ale bardzo się zdenerwowałam. Jutro idę to sprawdzić do ginekologa

Porada

Krwawienie w pierwszym miesiącu ciąży budzi niepokój, wymaga konsultacji lekarskiej, więc wizyta u ginekologa jest słusznym krokiem, pozwoli na ustalenie przyczyny krwawienia, wykluczenie powikłań, takich jak poronienie zagrażające, ciąża pozamaciczna, które mogą objawiać się krwawieniem, lekarz oceni stan pacjentki, zleci odpowiednie badania, na przykład USG, badanie poziomu hormonów, aby monitorować rozwój ciąży, zapewnić odpowiednią opiekę, w przypadku braku niepokojących objawów, krwawienie może być spowodowane implantacją zarodka, zmianami hormonalnymi, niemniej jednak diagnostyka jest kluczowa, uspokoi pacjentkę, zapewni bezpieczeństwo.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close