Mniejsza źrenica w jednym oku, dlaczego?

Pytanie na forumODP
Mniejsza źrenica w jednym oku, dlaczego?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-09-25 22:33:53
flagAktualizacja:2025-09-09 09:10:36
ID: 6581f01ec1e8d

Ostatnio patrząc w lustro zauważyłam, że mam mniejszą źrenicę w jednym oku. Nie wiem od kiedy dokładnie tak mam, czy powinnam iść z tym do lekarza? Jaki może być powód?

Porada

Nierówność źrenic wymaga konsultacji lekarskiej, asymetria źrenic może wskazywać na różne stany, potencjalne przyczyny obejmują uszkodzenia nerwów, choroby neurologiczne, urazy oka, warto skonsultować się z lekarzem okulistą lub neurologiem, specjalista oceni stan zdrowia, zleci odpowiednie badania, postawi diagnozę, wczesna diagnoza jest kluczowa, pozwoli na szybkie wdrożenie leczenia, ignorowanie objawów może prowadzić do poważnych konsekwencji, zdrowie jest najważniejsze, nie należy bagatelizować niepokojących sygnałów wysyłanych przez organizm, wizyta u lekarza rozwieje wątpliwości, zapewni spokój, umożliwi podjęcie właściwych kroków.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close