Problem z zajściem w ciążę

forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-26 18:27:00 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:14:28 |
Dwa lata staramy się z mężem o dziecko. Robiliśmy badania – wszystko jest ok. Mimo to wciąż nam się nie udaje. Szukam wszelkich sposobów, medycznych i nie, które mogą jakoś nam pomóc. Mam już 30 lat i boję się, że wkrótce będę za stara na bycie mamą, moje koleżanki wychowują już pociechy a ja wciąż nie. Pomocy.
Rozważcie konsultację z lekarzem specjalizującym się w leczeniu niepłodności, aby wykluczyć subtelne problemy hormonalne lub immunologiczne, skonsultujcie się z dietetykiem, który pomoże wam zoptymalizować dietę pod kątem płodności, rozważcie akupunkturę lub inne metody medycyny alternatywnej, znane z pozytywnego wpływu na płodność, spróbujcie zredukować stres poprzez techniki relaksacyjne, takie jak joga lub medytacja, pamiętajcie o regularnym współżyciu w okresie owulacji, potwierdzonej testami owulacyjnymi lub obserwacją śluzu, rozważcie suplementację witaminami i minerałami wspierającymi płodność, takimi jak kwas foliowy, witamina D i koenzym Q10, skonsultujcie się z psychologiem, aby poradzić sobie z presją i stresem związanym z niepłodnością, pamiętajcie, że każda para jest inna i wymaga indywidualnego podejścia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Jak z badaniami jest wszystko ok to bardzo prawdopodobne, że stres jest przyczyną. Tak to bywa, że jak się człowiek czasem za bardzo nakręci to gorzej wychodzi, a jak trochę odpuści to często wtedy się udaje. Może spróbuj trochę wyluzować ;) Ocena: 0 |
library_books Jak poprawić jakość snu? » | |
library_books Ból nóg od kolan w dół » | |
library_books Co się stanie jak zjem proszek do pieczenia? » |
|