Prosaki na penisie
| forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-27 21:22:36 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:14:45 |
Mam pytanie, mam 17 lat i tydzień temu zauważyłem na penisie takie małe białe kropeczki, coś takiego jak na tej focie. Przeczytałem, że to mogą być prosaki. Czy to jest zaraźliwe? Mogę zarazić czymś moja dziewczynę? Powinienem iść z tym do dermatologa?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W przypadku wystąpienia białych kropeczek na penisie u siedemnastoletniego chłopca, które przypominają prosaki, zaleca się ostrożność, konieczna jest konsultacja z lekarzem dermatologiem, ponieważ samodiagnoza może być mylna, a przyczyną zmian skórnych mogą być różne czynniki, na przykład infekcje, stany zapalne, zmiany hormonalne, lekarz dermatolog oceni charakter zmian, wykluczy choroby przenoszone drogą płciową, postawi właściwą diagnozę, zaproponuje odpowiednie leczenie, ewentualnie uspokoi pacjenta, informując o łagodnym charakterze zmian, wizyta u specjalisty jest szczególnie ważna, aby uniknąć potencjalnego zarażenia partnerki, zadbać o zdrowie intymne, uzyskać profesjonalną poradę.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W przypadku wystąpienia białych kropeczek na penisie u siedemnastoletniego chłopca, które przypominają prosaki, zaleca się ostrożność, konieczna jest konsultacja z lekarzem dermatologiem, ponieważ samodiagnoza może być mylna, a przyczyną zmian skórnych mogą być różne czynniki, na przykład infekcje, stany zapalne, zmiany hormonalne, lekarz dermatolog oceni charakter zmian, wykluczy choroby przenoszone drogą płciową, postawi właściwą diagnozę, zaproponuje odpowiednie leczenie, ewentualnie uspokoi pacjenta, informując o łagodnym charakterze zmian, wizyta u specjalisty jest szczególnie ważna, aby uniknąć potencjalnego zarażenia partnerki, zadbać o zdrowie intymne, uzyskać profesjonalną poradę.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Poszukuję doświadczonego stomatologa w Częstochowie » | |
| library_books Jak rzucić palenie? » | |
| library_books Afta na wargach sromowych » |
|