Tabletki na nietrzymanie moczu

Pytanie na forumODP
Tabletki na nietrzymanie moczu
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-25 20:52:24
flagAktualizacja:2025-09-09 09:17:28
Pytanie użytkownika

Po ciąży mam problemy z nietrzymaniem moczu. Czy któraś z was też tak miała i może mi polecić jakieś tabletki, które mogą mi z tym pomóc, najlepiej jakieś naturalne? Słyszałam, że ćwiczenia na mięśnie Kegla też są dobre, jak powinno się je wykonywać?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Problemy z nietrzymaniem moczu po ciąży są powszechne, dotykają wiele kobiet, ale istnieją skuteczne rozwiązania, wymagające profesjonalnego podejścia. Zamiast samodzielnie poszukiwać tabletek, w tym naturalnych, zaleca się pilną konsultację z lekarzem ginekologiem lub urologiem, gdyż tylko specjalista może prawidłowo zdiagnozować przyczynę dolegliwości, a następnie dobrać najskuteczniejszą, bezpieczną terapię. Warto również rozważyć wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego, który wskaże prawidłową technikę wykonywania ćwiczeń mięśni Kegla, co jest kluczowe dla ich efektywności, a także trwałej poprawy. Terapia pod okiem specjalistów gwarantuje bezpieczeństwo, a także znaczną poprawę komfortu życia, eliminując ten krępujący problem.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Problemy z nietrzymaniem moczu po ciąży są powszechne, dotykają wiele kobiet, ale istnieją skuteczne rozwiązania, wymagające profesjonalnego podejścia. Zamiast samodzielnie poszukiwać tabletek, w tym naturalnych, zaleca się pilną konsultację z lekarzem ginekologiem lub urologiem, gdyż tylko specjalista może prawidłowo zdiagnozować przyczynę dolegliwości, a następnie dobrać najskuteczniejszą, bezpieczną terapię. Warto również rozważyć wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego, który wskaże prawidłową technikę wykonywania ćwiczeń mięśni Kegla, co jest kluczowe dla ich efektywności, a także trwałej poprawy. Terapia pod okiem specjalistów gwarantuje bezpieczeństwo, a także znaczną poprawę komfortu życia, eliminując ten krępujący problem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close