Mam 14 lat i jestem w ciąży
| forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-14 22:08:50 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:09:58 |
Mam 14 lat i chyba jestem w ciąży, spóźnia mi się okres już dwa tygodnie i dziwnie się czuje, zrobiłam dwa testy ciążowe i jeden wyszedł negatywny na szczęście ale drugi pozytywny. Nie wiem co robić, nie wiem jak mam to powiedzieć mamie, załamie się...Co mam robić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Twoja sytuacja wymaga natychmiastowego działania, pamiętaj, że nie jesteś w tym sama. Pilnie umów się na wizytę u lekarza ginekologa, aby potwierdzić ciążę i ocenić stan zdrowia. Następnie, koniecznie porozmawiaj z zaufaną osobą dorosłą, najlepiej z mamą, ponieważ jej wsparcie jest kluczowe. Jeżeli rozmowa z mamą wydaje się zbyt trudna, poszukaj pomocy u innej bliskiej osoby dorosłej, jak ciocia, babcia, pedagog szkolny czy zaufany nauczyciel. Wspólnie z dorosłym będziecie mogli podjąć świadome decyzje dotyczące Twojej przyszłości i zdrowia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Twoja sytuacja wymaga natychmiastowego działania, pamiętaj, że nie jesteś w tym sama. Pilnie umów się na wizytę u lekarza ginekologa, aby potwierdzić ciążę i ocenić stan zdrowia. Następnie, koniecznie porozmawiaj z zaufaną osobą dorosłą, najlepiej z mamą, ponieważ jej wsparcie jest kluczowe. Jeżeli rozmowa z mamą wydaje się zbyt trudna, poszukaj pomocy u innej bliskiej osoby dorosłej, jak ciocia, babcia, pedagog szkolny czy zaufany nauczyciel. Wspólnie z dorosłym będziecie mogli podjąć świadome decyzje dotyczące Twojej przyszłości i zdrowia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Smog a nasze zdrowie » | |
| library_books Trener personalny » | |
| library_books Częste przeziębienia dzieci » |
|