Włoski na brzuchu u dziewczyny

Pytanie na forumODP
Włoski na brzuchu u dziewczyny
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-26 21:35:33
flagAktualizacja:2025-09-09 09:19:28
ID: 6581f01fefcac

Mam problem z nadmiernym owłosieniem. Najgorsze jest to, że mam widoczne ciemne włoski na swoim brzuchu, okropnie mnie to denerwuje i naprawdę źle wygląda:/Dlaczego tak mam? Czym to najlepiej golić?

Porada

Problem nadmiernego owłosienia na brzuchu u dziewczyny jest krępujący, warto skonsultować się z lekarzem endokrynologiem, który zleci badania hormonalne, aby wykluczyć zaburzenia hormonalne, mogące być przyczyną problemu, można rozważyć depilację laserową, która jest trwałym rozwiązaniem, chociaż kosztownym, alternatywnie można stosować depilację woskiem, kremem do depilacji lub depilatorem, pamiętając o odpowiedniej pielęgnacji skóry po zabiegu, aby uniknąć podrażnień, należy unikać golenia maszynką, ponieważ włoski odrastają szybciej i mogą być grubsze, warto również skonsultować się z dermatologiem, który doradzi odpowiednie kosmetyki łagodzące podrażnienia, ważne jest zaakceptowanie swojego ciała i pamiętanie, że wiele kobiet boryka się z podobnym problemem, odpowiednia dieta i styl życia mogą również wpłynąć na redukcję owłosienia, warto zasięgnąć porady dietetyka.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close