Zimne stopy w nocy

Pytanie na forumODP
Zimne stopy w nocy
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-26 18:28:21
flagAktualizacja:2025-09-09 09:22:28
ID: 6581f01fe9f47

Śpię w skarpetkach lub boso, zawsze pod kołdrą, a i tak mam zimne, wręcz lodowate stopy. Na chwilę działa wkładanie ogrzewanych skarpetek frotte. Próbowałam pić przed snem herbatę z sokiem malinowym, albo kąpać stopy w bardzo ciepłej wodzie. To też pomaga jedynie na chwilę, a później stopy znów marzną. Co mogę zrobić?

Porada

W celu rozwiązania problemu zimnych stóp w nocy, zaleca się pilną konsultację lekarską, aby wykluczyć medyczne przyczyny, takie jak zaburzenia krążenia, tarczycy czy zespół Raynauda, gdyż dotychczasowe, chwilowe ulgi wskazują na głębsze podłoże, a precyzyjna diagnoza jest kluczowa dla trwałego rozwiązania, dlatego po wykluczeniu schorzeń warto optymalizować warunki snu, w tym użyć termoforu, wyregulować temperaturę w sypialni oraz nosić luźne skarpetki z naturalnych włókien, wspierające krążenie, a regularna aktywność fizyczna poprawi ogólne krążenie krwi, przyczyniając się do długotrwałej poprawy komfortu cieplnego stóp.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close