Ile schudnę odstawiając słodycze?

Pytanie na forumODP
Ile schudnę odstawiając słodycze?
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-12-09 11:37:15
flagAktualizacja:2025-09-09 04:17:11
Pytanie użytkownika

Mam nadwagę, głównie nie jestem zadowolona ze swojego brzucha. Pomyślałam, że zmienię coś w swojej diecie. Jem dużo słodyczy, czekolada, wafelki, żelki to moja codzienność. Chciałabym odstawić słodycze. Ale nie wiem czy to pomoże? Ile mogę schudnąć odstawiając słodycze? Czy zrezygnować też ze słodzenia kawy i herbaty?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Odstawienie słodyczy jest bardzo dobrym krokiem w kierunku redukcji masy ciała, ponieważ produkty te dostarczają wielu pustych kalorii. Eliminacja czekolady, wafelków czy żelków może znacząco obniżyć dzienne spożycie energii, co jest kluczowe dla skutecznej utraty wagi. Tempo chudnięcia zależy od wielkości powstałego deficytu kalorycznego, dlatego trudno jest określić dokładną liczbę kilogramów, jednak efekt będzie zauważalny. Zdecydowanie warto również zrezygnować ze słodzenia kawy i herbaty, gdyż cukier w napojach to dodatkowe, często niezauważane kalorie. Kompleksowa zmiana nawyków z pewnością pozytywnie wpłynie na wygląd sylwetki, w tym na okolice brzucha, oraz poprawi ogólne samopoczucie.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Odstawienie słodyczy jest bardzo dobrym krokiem w kierunku redukcji masy ciała, ponieważ produkty te dostarczają wielu pustych kalorii. Eliminacja czekolady, wafelków czy żelków może znacząco obniżyć dzienne spożycie energii, co jest kluczowe dla skutecznej utraty wagi. Tempo chudnięcia zależy od wielkości powstałego deficytu kalorycznego, dlatego trudno jest określić dokładną liczbę kilogramów, jednak efekt będzie zauważalny. Zdecydowanie warto również zrezygnować ze słodzenia kawy i herbaty, gdyż cukier w napojach to dodatkowe, często niezauważane kalorie. Kompleksowa zmiana nawyków z pewnością pozytywnie wpłynie na wygląd sylwetki, w tym na okolice brzucha, oraz poprawi ogólne samopoczucie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close