Ćwiczenia na podniesienie pośladków

Pytanie na forumODP
Ćwiczenia na podniesienie pośladków
forumForum » Pytania sportowe
flagData pytania:2021-12-09 11:35:35
flagAktualizacja:2025-09-09 08:04:23
ID: 6581f020c1fff

Marzy mi się brazylijska pupa. Chciałabym, żeby moje pośladki były jędrne i podniesione, tak by fajnie prezentowały się w leinsach. Czy możecie podpowiedzieć, jakie ćwiczenia powinnam wykonywać? Najlepiej podeślijcie zestaw ćwiczeń do wykonywania w domu. Nie zawsze mam czas, żeby iść na siłowni (niestety praca na zmiany).

Porada

Aby osiągnąć efekt jędrnych i podniesionych pośladków, proponujemy regularny trening domowy, który nie wymaga specjalistycznego sprzętu. Podstawą planu powinny być klasyczne przysiady, ponieważ angażują całe mięśnie pośladkowe, a także wykroki w różnych wariantach, które doskonale rzeźbią dolne partie ciała. Warto uzupełnić zestaw o unoszenie bioder w leżeniu na plecach, czyli tak zwane mostki biodrowe, oraz o odwodzenie nogi w tył w klęku podpartym. Każde ćwiczenie należy wykonywać w trzech seriach po dwanaście lub piętnaście powtórzeń, zachowując regularność treningów, na przykład trzy razy w tygodniu. Systematyczność i poprawna technika przyniosą oczekiwane rezultaty w postaci wymarzonej sylwetki.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close