Chcę szybko, ale zdrowo schudnąć

Pytanie na forumODP
Chcę szybko, ale zdrowo schudnąć
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-10-25 18:11:53
flagAktualizacja:2025-09-09 04:09:11
ID: 6581f01fd658d

Jestem mężczyzną w wieku 22 lat. Wzrost: 186 cm, Waga: 120 kg. Chciałbym ważyć mniej więcej 100 kg. Nie wiem jednak co zrobić, aby taki efekt osiągnąć. Nie mam żadnych poważnych schorzeń, jestem zdrowy. Co polecicie na osiągnięcie szybkich, ale zdrowych efektów?

Porada

Proponuje się zdrową i szybką redukcję wagi dla 22-letniego mężczyzny poprzez kompleksowe podejście. Kluczowa jest konsultacja z dietetykiem, który opracuje indywidualny, zbilansowany plan żywieniowy, dostosowany do potrzeb. Równocześnie, należy wprowadzić regularną aktywność fizyczną, łączącą trening siłowy z ćwiczeniami kardio, co przyspieszy metabolizm i spali tłuszcz. Ważne jest unikanie drastycznych diet, skupiając się na trwałych zmianach nawyków. Monitorowanie postępów zapewni bezpieczeństwo i pozwoli osiągnąć docelową wagę około 100 kg, dla długoterminowego zdrowia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close