Jaka dieta na płaski brzuch?
| forum | Forum » Pytania dietetyczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-09-30 01:58:05 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:20:11 |
Tkanka tłuszczowa gromadzi mi sie głównie na brzuchu. Walczę z tym jak mogę, robię treningi, ale jakoś ciężko mi to zrzucić. Jaka dieta jest wskazana na płaski brzuch?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponowanym rozwiązaniem jest wdrożenie diety opartej na lekkim deficycie kalorycznym, co jest kluczowe dla redukcji tkanki tłuszczowej z całego ciała, w tym z okolic brzucha. Należy komponować posiłki bogate w chude białko, które zapewnia sytość, oraz w błonnik pokarmowy z warzyw, owoców i produktów pełnoziarnistych, co wspiera trawienie i niweluje wzdęcia. Konieczne jest ograniczenie spożycia cukrów prostych, żywności wysoko przetworzonej oraz nadmiaru soli, która powoduje zatrzymywanie wody w organizmie.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponowanym rozwiązaniem jest wdrożenie diety opartej na lekkim deficycie kalorycznym, co jest kluczowe dla redukcji tkanki tłuszczowej z całego ciała, w tym z okolic brzucha. Należy komponować posiłki bogate w chude białko, które zapewnia sytość, oraz w błonnik pokarmowy z warzyw, owoców i produktów pełnoziarnistych, co wspiera trawienie i niweluje wzdęcia. Konieczne jest ograniczenie spożycia cukrów prostych, żywności wysoko przetworzonej oraz nadmiaru soli, która powoduje zatrzymywanie wody w organizmie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Co jeść żeby schudnąć? » | |
| library_books Czy post dr Dąbrowskiej jest dla nastolatki? » | |
| library_books Co to jest dieta paleo? » |
|