Brak chęci do współżycia
| forum | Forum » Pytania erotyczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-05 16:08:57 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:25:43 |
Nie mam ochoty na seks i coraz częściej myślę, że to moja wina. Mąż bardzo się stara, proponuje różne opcje. Dba o siebie. Chodzimy razem na spacery, w miejsca gdzie kiedyś się kochaliśmy. Ja na myśl o współżyciu czuję zdecydowany opór. Powinnam pójść do seksuologa czy to naturalne u starszych małżeństw?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Konieczne jest ustalenie przyczyny braku ochoty na seks, problem może leżeć w sferze fizycznej, emocjonalnej lub relacyjnej, zalecana jest rozmowa z mężem, otwarte wyrażenie uczuć i obaw, wspólne poszukiwanie rozwiązań, warto rozważyć wizytę u psychologa lub terapeuty par, aby zbadać głębsze podłoże problemu, terapia może pomóc w odzyskaniu bliskości i satysfakcji z życia seksualnego, należy pamiętać, że spadek libido jest naturalny z wiekiem, jednak nie musi oznaczać rezygnacji z intymności, ważne jest dostosowanie oczekiwań i poszukiwanie alternatywnych form bliskości, dotyk, czułość i rozmowa mogą wzmocnić więź małżeńską, niezależnie od częstotliwości współżycia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Konieczne jest ustalenie przyczyny braku ochoty na seks, problem może leżeć w sferze fizycznej, emocjonalnej lub relacyjnej, zalecana jest rozmowa z mężem, otwarte wyrażenie uczuć i obaw, wspólne poszukiwanie rozwiązań, warto rozważyć wizytę u psychologa lub terapeuty par, aby zbadać głębsze podłoże problemu, terapia może pomóc w odzyskaniu bliskości i satysfakcji z życia seksualnego, należy pamiętać, że spadek libido jest naturalny z wiekiem, jednak nie musi oznaczać rezygnacji z intymności, ważne jest dostosowanie oczekiwań i poszukiwanie alternatywnych form bliskości, dotyk, czułość i rozmowa mogą wzmocnić więź małżeńską, niezależnie od częstotliwości współżycia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak rozładować napięcie sexualne? » | |
| library_books Czy ona udaje? » | |
| library_books Wytrysk w prezerwatywie » |
|