Kursy z UP, gdzie skorzystać

Pytanie na forumODP
Kursy z UP, gdzie skorzystać
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-05 15:51:32
flagAktualizacja:2025-09-09 06:37:20
Pytanie użytkownika

Jestem zarejestrowany w Urzędzie Pracy. Chcę wziąć udział w kursie, żeby zdobyć kwalifikacje i może pracę. Jestem po liceum zawodowym, ale nie będę pracować w wyuczonym zawodzie (stolarz). Gdzie mogę znaleźć ofertę kursów, bo w moim UP mówią, że niczego takiego nie ma. Mogę dojechać do innego miasta. Proszę o pomoc.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważając problem braku ofert kursów w macierzystym Urzędzie Pracy, warto poszerzyć obszar poszukiwań, kontaktując się z innymi Urzędami Pracy w regionie, szczególnie w większych miastach, gdzie oferta może być bogatsza, należy również sprawdzić oferty szkoleń finansowanych przez Unię Europejską, dostępne w różnych instytucjach szkoleniowych, poszukując kursów odpowiadających nowym aspiracjom zawodowym, konieczne jest także monitorowanie stron internetowych Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej, a także portali dedykowanych edukacji i rozwojowi zawodowemu, warto również skontaktować się z lokalnymi organizacjami pozarządowymi, które często oferują bezpłatne szkolenia i doradztwo zawodowe, analizując dostępne oferty, trzeba zwrócić uwagę na możliwość uzyskania certyfikatów i kwalifikacji, które zwiększą szanse na rynku pracy.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważając problem braku ofert kursów w macierzystym Urzędzie Pracy, warto poszerzyć obszar poszukiwań, kontaktując się z innymi Urzędami Pracy w regionie, szczególnie w większych miastach, gdzie oferta może być bogatsza, należy również sprawdzić oferty szkoleń finansowanych przez Unię Europejską, dostępne w różnych instytucjach szkoleniowych, poszukując kursów odpowiadających nowym aspiracjom zawodowym, konieczne jest także monitorowanie stron internetowych Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej, a także portali dedykowanych edukacji i rozwojowi zawodowemu, warto również skontaktować się z lokalnymi organizacjami pozarządowymi, które często oferują bezpłatne szkolenia i doradztwo zawodowe, analizując dostępne oferty, trzeba zwrócić uwagę na możliwość uzyskania certyfikatów i kwalifikacji, które zwiększą szanse na rynku pracy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close