Fantazjuję cały czas o koleżance z pracy

Pytanie na forumODP
Fantazjuję cały czas o koleżance z pracy
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-07 18:38:00
flagAktualizacja:2025-09-09 04:29:07
Pytanie użytkownika

Nie jestem w stanie skupić się na pracy, ponieważ gdy tylko ją wiedzę, od razu mam na jej temat same myśli erotyczne. Nie mówiąc już o tym, jak na jej widok reaguje mój organizm. Jak mogę z tym zawalczyć? Wstydzę się tego problemu. Nie pozawala mi normalnie funkcjonować.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby uporać się z natrętnymi fantazjami erotycznymi o koleżance z pracy, warto spróbować technik odwracania uwagi, na przykład skupiając się intensywnie na zadaniach zawodowych, angażując się w aktywności wymagające koncentracji, można też spróbować wizualizacji neutralnych scen, które pomogą stłumić niechciane myśli, ważne jest również znalezienie ujścia dla napięcia seksualnego, na przykład poprzez aktywność fizyczną lub inne formy relaksu, pomocne może być także prowadzenie dziennika, w którym zapisywane będą myśli i uczucia, co pozwoli na lepsze zrozumienie problemu, w przypadku, gdy problem jest szczególnie uciążliwy i utrudnia codzienne funkcjonowanie, warto rozważyć konsultację z psychologiem lub terapeutą, który pomoże w opracowaniu skutecznych strategii radzenia sobie z natrętnymi myślami, istotne jest, aby pamiętać, że szukanie pomocy nie jest powodem do wstydu, a krokiem w kierunku poprawy jakości życia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby uporać się z natrętnymi fantazjami erotycznymi o koleżance z pracy, warto spróbować technik odwracania uwagi, na przykład skupiając się intensywnie na zadaniach zawodowych, angażując się w aktywności wymagające koncentracji, można też spróbować wizualizacji neutralnych scen, które pomogą stłumić niechciane myśli, ważne jest również znalezienie ujścia dla napięcia seksualnego, na przykład poprzez aktywność fizyczną lub inne formy relaksu, pomocne może być także prowadzenie dziennika, w którym zapisywane będą myśli i uczucia, co pozwoli na lepsze zrozumienie problemu, w przypadku, gdy problem jest szczególnie uciążliwy i utrudnia codzienne funkcjonowanie, warto rozważyć konsultację z psychologiem lub terapeutą, który pomoże w opracowaniu skutecznych strategii radzenia sobie z natrętnymi myślami, istotne jest, aby pamiętać, że szukanie pomocy nie jest powodem do wstydu, a krokiem w kierunku poprawy jakości życia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close