Jak zapomnieć o kochanku?

Pytanie na forumODP
Jak zapomnieć o kochanku?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-26 23:10:19
flagAktualizacja:2025-09-09 04:31:11

Pytanie użytkownika

Miałam romans przez rok, ale w końcu stwierdziłam, że nie chce być tą drugą...jakoś zebrałam się w sobie i skończyłam to, ale dalej cierpię, bo się zakochałam przez ten czas kiedy sypialiśmy ze sobą...Jak mam o nim zapomnieć?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Zakończenie romansu, gdy pojawiły się silne uczucia, naturalnie wywołuje ból, co jest normalnym etapem żałoby. Aby skutecznie zapomnieć i ruszyć dalej, kluczowe jest całkowite zerwanie kontaktu z byłym partnerem, unikanie wszelkich interakcji. Skup się teraz na sobie, na budowaniu poczucia własnej wartości, poświęcając czas na pasje i rozwijając nowe zainteresowania. Warto szukać wsparcia u bliskich przyjaciół lub rodziny, a w razie potrzeby rozważyć konsultację z terapeutą, który pomoże przepracować trudne emocje. Pamiętaj, że proces gojenia wymaga czasu i cierpliwości, pozwól sobie na przeżywanie uczuć, odzyskując spokój.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Zakończenie romansu, gdy pojawiły się silne uczucia, naturalnie wywołuje ból, co jest normalnym etapem żałoby. Aby skutecznie zapomnieć i ruszyć dalej, kluczowe jest całkowite zerwanie kontaktu z byłym partnerem, unikanie wszelkich interakcji. Skup się teraz na sobie, na budowaniu poczucia własnej wartości, poświęcając czas na pasje i rozwijając nowe zainteresowania. Warto szukać wsparcia u bliskich przyjaciół lub rodziny, a w razie potrzeby rozważyć konsultację z terapeutą, który pomoże przepracować trudne emocje. Pamiętaj, że proces gojenia wymaga czasu i cierpliwości, pozwól sobie na przeżywanie uczuć, odzyskując spokój.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0