Zaburzenia erekcji

Pytanie na forumODP
Zaburzenia erekcji
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-11-23 23:05:11
flagAktualizacja:2025-09-09 04:40:10
ID: 6581f02078d8c

Mam 19 lat i od miesiąca zacząłem współżyć ze swoją dziewczyną. Już dwa razy zdarzyło mi się, że mi opadł i nie wiem dlaczego. Dość często się masturbuje, czy to może być powód? Czy to jakiś inny problem?

Porada

Problem z erekcją w młodym wieku często ma podłoże psychologiczne, wynikające z lęku przed oceną, presji nowej sytuacji intymnej, czy stresu. Chociaż częsta masturbacja budzi obawy, rzadko jest jedyną przyczyną, choć może wpływać na wrażliwość. Kluczowa jest konsultacja z lekarzem, najlepiej urologiem lub seksuologiem, aby wykluczyć przyczyny organiczne i ustalić plan leczenia. Otwarta rozmowa z partnerką o swoich obawach znacząco zmniejszy stres, wzmacniając poczucie bezpieczeństwa. Rozważenie wsparcia psychologicznego, w tym terapii, pomoże w zarządzaniu lękiem i budowaniu pewności siebie, co jest fundamentalne dla zdrowia seksualnego i satysfakcji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close