Jestem nieudacznikiem

Pytanie na forumODP
Jestem nieudacznikiem
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-26 23:06:09
flagAktualizacja:2025-09-09 07:22:23

Pytanie użytkownika

Mam 30 lat i czuję się nieudacznikiem...Skończyłem studia, które mnie nie interesowały do końca, siedzę w pracy, która jest słabo płatna, nie mam dziewczyny, a wszyscy wokół układają sobie jakoś fajnie życie...Czy ktoś tutaj czuje się tak samo?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Proponowane rozwiązanie polega na zmianie perspektywy oraz skupieniu na małych, osiągalnych celach, zamiast nieustannego porównywania się z innymi. Warto docenić własną, unikalną drogę, traktując dotychczasowe doświadczenia jako cenną lekcję, a nie ostateczną porażkę. Kluczowe jest stopniowe odkrywanie nowych zainteresowań lub rozwijanie zapomnianych pasji, co może otworzyć drzwi do bardziej satysfakcjonującej ścieżki zawodowej. Praca nad sobą oraz budowanie poczucia własnej wartości naturalnie przełożą się na większą pewność w relacjach.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Proponowane rozwiązanie polega na zmianie perspektywy oraz skupieniu na małych, osiągalnych celach, zamiast nieustannego porównywania się z innymi. Warto docenić własną, unikalną drogę, traktując dotychczasowe doświadczenia jako cenną lekcję, a nie ostateczną porażkę. Kluczowe jest stopniowe odkrywanie nowych zainteresowań lub rozwijanie zapomnianych pasji, co może otworzyć drzwi do bardziej satysfakcjonującej ścieżki zawodowej. Praca nad sobą oraz budowanie poczucia własnej wartości naturalnie przełożą się na większą pewność w relacjach.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Tak. Ale nic z tym nie zrobisz. Po prostu nie masz tego czegoś co mają ci inni i mieć nie będziesz bo z tym się trzeba urodzić. To tak jakby ślepy chciał widzieć. O, to jest dobre porównanie. Urodziliśmy się niepełnosprawni. Tak też można żyć, choć nie tak jak ci normalni.
Ilość ocen: 0
0/0-0