Nigdy nie miałam orgazmu dlaczego?

Pytanie na forumODP
Nigdy nie miałam orgazmu dlaczego?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-11-09 21:51:44
flagAktualizacja:2025-09-09 04:34:11
Pytanie użytkownika

Mam taki problem, to już mój trzeci partner seksualny, a ja nigdy nie miałam orgazmu. Nie mam pojęcia jaki może być powód? Generalnie w łóżku było mi z nimi całkiem dobrze, to z czego wynika to, że go nie mam? :(

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Brak orgazmu, mimo odczuwanej przyjemności, to powszechne doświadczenie, które wymaga cierpliwości, kluczowa jest otwarta komunikacja z partnerem, aby wspólnie odkryć, co sprawia największą przyjemność, często odpowiednia stymulacja łechtaczki bywa główną drogą do orgazmu dla wielu kobiet, samodzielna eksploracja ciała pozwala lepiej zrozumieć własne potrzeby, co jest fundamentem satysfakcji, ważne jest zminimalizowanie presji, ponieważ orgazm nie jest jedynym miernikiem udanego życia seksualnego, jeśli trudności się utrzymują, rozważenie konsultacji z seksuologiem lub ginekologiem może pomóc zidentyfikować potencjalne przyczyny, zarówno fizyczne, jak i psychologiczne, zrozumienie własnego ciała jest kluczem do pełnej satysfakcji.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Brak orgazmu, mimo odczuwanej przyjemności, to powszechne doświadczenie, które wymaga cierpliwości, kluczowa jest otwarta komunikacja z partnerem, aby wspólnie odkryć, co sprawia największą przyjemność, często odpowiednia stymulacja łechtaczki bywa główną drogą do orgazmu dla wielu kobiet, samodzielna eksploracja ciała pozwala lepiej zrozumieć własne potrzeby, co jest fundamentem satysfakcji, ważne jest zminimalizowanie presji, ponieważ orgazm nie jest jedynym miernikiem udanego życia seksualnego, jeśli trudności się utrzymują, rozważenie konsultacji z seksuologiem lub ginekologiem może pomóc zidentyfikować potencjalne przyczyny, zarówno fizyczne, jak i psychologiczne, zrozumienie własnego ciała jest kluczem do pełnej satysfakcji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
A czy osiągasz orgazm podczas masturbacji?
ilość ocen: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close