Jak najprościej załatwić u swojego przełożonego podwyżkę ?

forum | Forum » Pytania finansowe | |
flag | Data pytania: | 2022-02-07 13:38:41 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:44:10 |
Pracuje już w swojej firmie na umowę zlecenie od czterech lat z takim samym wynagrodzeniem brutto jak zaczynałem. N a moje sugestie w tym temacie mój bezpośredni przełożony nie reaguje wcale. Mam dylemat, czy dalej rozmawiać z bezpośrednim przełożonym, czy też zwrócić się pisemnie do głównego szefa przedsiębiorstwa? Co Wy robiliście?
Proponowanym rozwiązaniem jest przygotowanie formalnego pisma skierowanego bezpośrednio do głównego przełożonego, ponieważ dalsze rozmowy z bezpośrednim szefem wydają się bezcelowe. W dokumencie należy precyzyjnie przedstawić swój czteroletni staż pracy, podkreślając niezmienność wynagrodzenia przez cały ten okres. Kluczowe będzie szczegółowe udokumentowanie swoich osiągnięć, zdobytych kompetencji oraz rozszerzonego zakresu obowiązków, co stanowi merytoryczne uzasadnienie prośby o podwyżkę. Warto również krótko wspomnieć o wcześniejszych, bezskutecznych próbach podjęcia tematu z bezpośrednim przełożonym, co wyjaśni powód eskalacji sprawy. Takie profesjonalne podejście zwiększa szansę na poważne potraktowanie wniosku i zainicjowanie konstruktywnej rozmowy.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Zawód dla osoby po technikum inf. » | |
library_books Jak planować wydatki? » | |
library_books Praca na umowe o pracę » |
|