Ciągle mam niebieski ekran

Pytanie na forumODP
Ciągle mam niebieski ekran
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-11-23 18:00:11
flagAktualizacja:2025-09-09 04:50:26
Pytanie użytkownika

Odkąd mam nowy komputer spotykają mnie same problemy z jego działaniem – myślałam że nowy będzie działał dobrze, a tymczasem ciągle pojawia się tzw. niebieski ekran. Później sprzęt znowu działa, ale nigdy nie wiem kiedy pojawi się ten błąd. Co mogę zrobić? Boję się, że w końcu coś się zepsuje na stałe...

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Problem z nowym komputerem, który wyświetla niebieski ekran, wymaga systematycznego podejścia, należy zacząć od aktualizacji sterowników, zwłaszcza karty graficznej, sprawdzić stan dysku twardego, pamięci RAM za pomocą dedykowanych narzędzi diagnostycznych, warto również przeanalizować dziennik zdarzeń Windows, poszukując błędów, które mogą wskazywać na przyczynę problemu, jeśli aktualizacje i diagnostyka nie przyniosą rezultatów, należy rozważyć przywrócenie systemu do stanu fabrycznego, a w ostateczności skontaktować się ze sprzedawcą lub serwisem, opisując dokładnie okoliczności występowania problemu, pamiętajmy o regularnym tworzeniu kopii zapasowych danych, aby uniknąć ich utraty w przypadku poważnej awarii.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Problem z nowym komputerem, który wyświetla niebieski ekran, wymaga systematycznego podejścia, należy zacząć od aktualizacji sterowników, zwłaszcza karty graficznej, sprawdzić stan dysku twardego, pamięci RAM za pomocą dedykowanych narzędzi diagnostycznych, warto również przeanalizować dziennik zdarzeń Windows, poszukując błędów, które mogą wskazywać na przyczynę problemu, jeśli aktualizacje i diagnostyka nie przyniosą rezultatów, należy rozważyć przywrócenie systemu do stanu fabrycznego, a w ostateczności skontaktować się ze sprzedawcą lub serwisem, opisując dokładnie okoliczności występowania problemu, pamiętajmy o regularnym tworzeniu kopii zapasowych danych, aby uniknąć ich utraty w przypadku poważnej awarii.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close