Komputer nie ma dźwięku
| forum | Forum » Pytania komputerowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 18:00:37 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:55:21 |
Niedawno znikł mi dźwięk w komputerze i nic nie mogę z tym zrobić. Nie działa ani na głośnikach, ani na słuchawkach. Próbowałam podłączyć inne słuchawki i nic nie pomogło. Gdzie szukać przyczyny problemu? Czy to możliwe, że ktoś przestawił mi coś w systemie? Czasami chłopak używa komputera, może coś zmienił.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Sprawdźmy poziom głośności w systemie operacyjnym, być może jest wyciszony, warto też zweryfikować, czy domyślne urządzenie odtwarzania jest prawidłowo ustawione, ewentualnie można spróbować zaktualizować sterowniki karty dźwiękowej, to często rozwiązuje problemy, należy także upewnić się, że karta dźwiękowa jest włączona w menedżerze urządzeń, wykluczając jej przypadkowe wyłączenie, jeśli to nie pomoże, można przywrócić system do wcześniejszego punktu w czasie, pamiętając o ewentualnych zmianach dokonanych przez inne osoby, ostatecznie, jeśli nic nie zadziała, konieczna może być wizyta u specjalisty, diagnozującego ewentualne uszkodzenie sprzętu.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Sprawdźmy poziom głośności w systemie operacyjnym, być może jest wyciszony, warto też zweryfikować, czy domyślne urządzenie odtwarzania jest prawidłowo ustawione, ewentualnie można spróbować zaktualizować sterowniki karty dźwiękowej, to często rozwiązuje problemy, należy także upewnić się, że karta dźwiękowa jest włączona w menedżerze urządzeń, wykluczając jej przypadkowe wyłączenie, jeśli to nie pomoże, można przywrócić system do wcześniejszego punktu w czasie, pamiętając o ewentualnych zmianach dokonanych przez inne osoby, ostatecznie, jeśli nic nie zadziała, konieczna może być wizyta u specjalisty, diagnozującego ewentualne uszkodzenie sprzętu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Komputer dla dziecka szkoły podstawowej » | |
| library_books Gdzie kupić części zamienne do drukarki » | |
| library_books Komputer gubi sterownik do drukarki » |
|